Mikä on erektiohäiriöt (ED)?

Mikä on erektiohäiriöt (ED)?

Mitkä ovat erektiohäiriön oireet?

ED on silloin, kun mies ei voi voittaa tai ylläpitää erektiota, mikä tekee seksistä tunkeutumisen vaikeaksi tai mahdottomaksi. Se voi vaikuttaa suhteisiin ja luottamukseen, mutta ED voidaan puuttua.

Mitkä ovat erektiohäiriöiden tärkeimmät syyt?

Erektion ylläpitämiseksi tarvitset terveellistä verenkiertoa, terveellistä hermostoa ja seksuaalista halua. Erilaiset fysiologiset ja psykologiset tilat voivat vaikuttaa kaikkiin sukupuoleesi asioihin, mikä voi johtaa ED: hen. Esimerkiksi yli 40-vuotiailla miehillä voi olla taustalla oleva sairaus, joka aiheuttaa heidän ED: n.

Erektiohäiriön fyysiset syyt

Kapeat verisuonet

Korkea verenpaine, kolesteroli ja diabetes voivat kaikki johtaa verisuonten laskuun. ED voi olla ensimmäinen merkki näistä olosuhteista, joten niiden testaaminen on tärkeää. Miehillä, joilla on ateroskleroosi (verisuonten seinämien paksuuntuminen ja kovettuminen), on usein vaikeuksia ED: n kanssa. Tämä johtuu siitä, että sama kovettuminen, joka tapahtuu sydämen verisuonissa, tapahtuu peniksen verisuonissa.

Hormonaalinen epätasapaino

Joskus hormonien epätasapaino voi aiheuttaa ED. Hormonaalisen epätasapainon merkkejä voivat olla äkillinen painonnousu, painonpudotus tai vähentynyt sukupuolen ajaminen. Joissakin tapauksissa ED voi olla ainoa hormoni-ongelman oire.

Hermostunut ongelma

Hermostoon vaikuttaa monia tiloja, kuten selkäytimen trauma, Parkinsonin tauti tai multippeliskleroosi. Näissä tilanteissa hermoongelma esiintyy ennen ED: tä. Jotkut leikkaukset, kuten radikaali eturauhasen poisto, joissa hermoja leikataan osana leikkausta, voivat myös johtaa ED: hen.

Voiko tiheä esinahka aiheuttaa erektiohäiriöitä?

Peniksen todellisen rakenteen muutokset voivat vaikeuttaa erektiota. Peyroniat (pystyssä olevan peniksen mutka), fimoosi (tiheä esinahka) tai tiheä frenulum (ihon joustava osa, joka yhdistää esinahan penis-akseliin) voivat kaikki aiheuttaa ED: n.

Erektiohäiriöiden lääketieteelliset syyt

Jotkut yleisesti määrätyt lääkkeet voivat aiheuttaa ED: tä. Masennuslääkkeet, psykoottiset sairaudet, sydänsairaudet, verenpaine ja eturauhasen sairaudet ovat kaikki mahdollisesti mukana. Näitä lääkkeitä annetaan kuitenkin merkittävissä olosuhteissa, joten neuvottele lääkärisi kanssa.

Erektiohäiriön psykologiset syyt

Psykologiset tekijät ovat vastuussa suuresta määrästä ED-tapauksia. Yleisimpiä psykologisia syitä ovat:

Stressi – kun aivot käsittelevät stressiä, on vaikeampaa keskittyä yhdyntätoimintaan, varsinkin kun elimistö tuottaa enemmän kortisolia (kehon stressihormonia)
Trauma – joissakin tapauksissa ED voi johtua lasten hyväksikäytöstä tai seksuaalisesta traumasta
Masennus – kemiallinen epätasapaino aivoissa voi vaikuttaa sekä seksuaaliseen haluun että toimintaan. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on huonoja tunteita
Parisuhdeasiat – Seksuaalielämäsi voi kärsiä, jos olet yleensä huolissasi suhteestasi
Suorituskyvyn ahdistus – erektion ylläpitämättä jättäminen voi sinänsä olla stressaavaa ja aiheuttaa negatiivisen spiraalin

Hoidot ja mahdolliset sivuvaikutukset

Hoito toimii 50-80%: n tapauksista, mikä lisää verenkiertoa penis ja mahdollistaa erektio kun se herää. Haittavaikutukset vaihtelevat, mutta niihin voi kuulua pahoinvointia, selkäkipuja tai ruoansulatushäiriöitä.

Miksi terveystarkastukset ovat tärkeitä, kun sinulla on ED?

ED voi usein olla oire terveystiloista, jotka vaikuttavat verisuoniisi ja sydämeesi: korkea verenpaine, diabetes tai korkea kolesteroli. Suosittelemme, että suoritat terveystarkastuksen varmistaaksesi, että ED: tä ei aiheuta taustalla oleva terveystila.

ED-lääkityksen vahvuus ja annos (mg)

Mitä suurempi on tabletin annos, sitä vahvempi on hoidon vaikutus. Se ei toimi nopeammin tai enää. Kaikki kokemasi sivuvaikutukset ovat myös vahvempia. Yleensä suositellaan, että valitset pienemmän annoksen, jos otat tämän hoidon ensimmäistä kertaa.

Princetonin konsensus kardiovaskulaaririskin stratifikaatiosta miehillä, joilla on erektiohäiriöitä

RiskiasteSydän- ja verisuonitauditHallinnan ohjeet
AlhainenOireeton kurssi, <3 sepelvaltimo sydänsairauden tekijää, hallittu verenpaine, angina pectoris FC I-II art., Tila sepelvaltimoiden onnistuneen revaskularisaation jälkeen, mutkaton sydäninfarkti, lievä venttiilivaro, sydämen vajaatoimintaSeksuaalisuhteet tai seksuaalisten toimintahäiriöiden hoito ovat mahdollisia; uudelleenarviointi suoritetaan säännöllisesti yhdellä kertaa 6-12 kuukaudessa.
Keskimääräinen 3 sepelvaltimotaudin, angina pectoriksen, 2–6 viikon ikäisen sydäninfarktin, sydämen vajaatoiminnan FC II, muut ateroskleroosin oireyhtymätVaaditaan EKG-testi kuormituksella ja ECHO KG: llä, jonka perusteella potilas osoitetaan korkean tai matalan riskin ryhmään
KorkeaEpävakaa tai tulenkestävä angina pectoris, hallitsematon verenpaine, FC III – IV vuosisadan sydämen vajaatoiminta, sydäninfarkti tai aivohalvaus, jonka kesto on alle 2 viikkoa, henkeä uhkaavat rytmihäiriöt, hypertrofinen obstruktiivinen kardiomyopatia, vakava venttiilin vaurioSeksuaalisuhteet tai seksuaalisen toimintahäiriön hoito viivästyvät, kunnes tila vakautuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *